Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Τα πρώτα βιονικά δάκτυλα
Η βρετανική εταιρία Touch Bionics παρουσίασε τα πρώτα βιονικά δάκτυλα για ανθρώπους που έχουν γεννηθεί με έλλειψη δακτύλων ή εχουν υποστεί ακρωτηριασμό εξαιτίας κάποιου ατυχήματος ή ασθένειας όπως η μηνιγγίτιδα και ο διαβήτης.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στις ΗΠΑ συμβαίνουν κάθε χρόνο 50000 ακρωτηριασμοί και 41000 άνθρωποι έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δάκτυλα ή όλο το άνω άκρο ή την άκρα χείρα (National Center for Health Statistics), η δημιουργία των βιονικών δακτύλων (Pro Digits) είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Τα τεχνητά δάκτυλα είναι ηλεκτροκίνητα και κινουνται αυτόνομα, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα σε αυτόν που έχουν τοποθετηθεί, να κάνει δραστηριότητες, όπως το να τα λυγίζει, να δείχνει, να πιάνει και να σηκώνει αντικείμενα, να δακτυλογραφεί σε υπολογιστή. Οι κινήσεις που μπορούν να κάνουν είναι λεπτές και αυτό το γεγονός τα καθιστά σπουδαίο επίτευγμα για την πραγματοποίηση χωρίς περιορισμούς των δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής και την ανάκτηση της λειτουργικότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου