Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Όγκος 90 κιλών στο ακρωτηριασμένο πόδι Βιετναμέζου.

Σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης ενός όγκου 90 κιλών από το δεξί του πόδι, υποβλήθηκε ένας βιετναμέζος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και την οικογένειά του.
Ο ασθενής είχε διαγνωσθεί με νευροινωμάτωση τύπου 1 (NF-1), ή ασθένεια von Recklinghausen, η οποία έχει γενετική βάση. Είχε μια κανονική γέννα, αλλά μεγαλώνοντας, το δεξί του πόδι αυξανόταν σε όγκο σε σχέση με το αριστερό, ώστε σε ηλικία 14 ετών, προέβει δε ακρωτηριασμό κάτω του γόνατος.
Ο πλαστικός χειρουργός Μακέι Μακίνον και έξι βιετναμέζοι γιατροί πραγματοποίησαν  την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου από το πόδι του Νγκουγιέν Ντουϊ Χάι στο νοσοκομείο FV στην Πόλη Χο Τσι Μινχ, η οποία κράτησε 12 ώρες.
O όγκος, πλάτους ενός μέτρου, αναπτύσσεται στο δεξί πόδι του 32χρονου άνδρα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια παρά τον ακρωτηριασμό του.
Τον τελευταίο μήνα ο όγκος μεγάλωσε δέκα εκατοστά σε διάμετρο και από 80 κιλά που ζύγιζε έγινε 90, είπαν οι γιατροί του.
Ο δρ Ζεράρ Ντεβίν, διευθυντής του νοσοκομείου, ο οποίος επιβλέπει την επέμβαση, δήλωσε ότι είναι επικίνδυνη και εκτίμησε ότι το ποσοστό επιτυχίας της είναι 50%.
Το μέγεθος του όγκου έχει αλλοιώσει τη σπονδυλική στήλη και τα οστά της λεκάνης του Χάι, ενώ του προκαλεί πρόβλημα στο αναπνευστικό και στο κυκλοφορικό.
Ο Μακίνον έχει πραγματοποιήσει πολλές επεμβάσεις για την αφαίρεση μεγάλων όγκων, τις οποίες έχουν καλύψει ευρέως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια. Η επέμβαση μεταδόθηκε απευθείας από το US’ Morningstar Entertainment. Οι τελευταίες ειδήσεις, λένε ότι ο ασθενής είναι σταθερός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι γιατροί ελπίζουν στην πλήρη αναπνευστική και καρδιαγγειακή του αποκατάσταση.